Суперхрани за есента

суперхраниЕсента е времето, в което с нас се случват различни процеси, пада имунитета, започваме да страдаме от косопада, ноктите стават чупливи, а кожата не еластична.

Ние можем да контролираме всичко това и да бъдем добре подготвени за зимата, благодарение на някои суперхрани.

Foodpanda подбира храните, които да хапваме, за да бъдем здрави и красиви през есента.

Джинджифил – това е много силен имуностимулант, а и подпомага топенето на мазнините. Приготвяйте го на чай или като подправка към месо, ориз или картофи.

  • Круши – сладкият и сочен вкус прави този плод приятен за консумация. Добър източник е на витамин С. Подходящи са да се консумират като десерт, към салата, печени или като добавка към ястие.
  • Карфиол – сладкият и лек вкус е идеален за есенни ястия. Консумацията му предотвратява ракови съединения. Подходящ е за салата или пюриран за гарнитура, сумите също са много вкусни.
  • Тиква – сладкият вкус и влажна текстура я правят идеална за пици, торти и дори пудинг. Богата е на калии и витамин В. Едни от най-добрите начини да се хапва е печена с мед и орехи.
  • Ряпа – чудесна алтернатива на репичките и зелето. Корените са добър източник на витамин C, а листата на витамин А, К и фолиева киселина.

Add a Comment