Яденето на много чесън прави мъжете по-привлекателни за жените

чесънМъжете, които искат да имат повече успехи с дамите, си мислят, че малко грижи за тялото и готово. Но уви – не стига само това! 

Парфюм, одеколон, деозодорант – какво ли още не, нали? Но ще се изненадате на редовете по-долу. Оказва се, че мъжете, които искат повече женско внимание, трябва да забравят за всичко това. И просто да увеличат консумацията на чесън.

Да, на чесън! Въпреки че е известно, че чесън е най-ужасно миришещият продукт, очевидно прави мъжете по-атрактивни за жените.

Това звучи напълно противоречиво, но това показва изследване от 2015 г., резултатите от които са се появили отново през последните дни, пише The Telegraph.

Изследователи от Университета в Стърлинг и Пражкия университет са накарали 42 мъже да ядат суров чесън или на прах и да носят подложки в подмишниците си в продължение на 12 часа, за да събират миризмата на тялото.

След това 82 жени е трябвало да подушат въпросните мъже и да оценят тяхната привлекателност, мъжественост. Тези с по-интензивен аромат на чесън са били определени от дамите като „значително по-привлекателни“.

„Резултатите ни показват, че консумацията на чесън може да има положително въздействие върху възприеманата хемоничност на миризмата на тялото (удоволствието от него), вероятно поради здравните му ефекти, например антиоксидантни свойства и антимикробна активност“, смятат учените.

„Тъй като ползите за здравето от консумацията на чесън включват антиоксидантни, имуностимулиращи, сърдечно-съдови, бактерицидни и противоракови ефекти, е вероятно човешките миризми да се формират чрез сексуална селекция“, смятат още изследователите.

Предишни проучвания показват, че консумацията на чесън може също да повлияе на миризмата на човешката кърма, като увеличи времето, в което бебетата прекарват на гърдите на майка си и се хранят по-енергично.

Add a Comment