Фитнес гуру: 3 прости правила за отслабване

Боб Харпър е известен фитнес инструктор. Хиляди хора се допитват до неговите съвети за идеална фигура. Ето неговите правила за отслабване:

Спрете да ядете захар

Много хора казват, че са пробвали това, но не им помага да отслабнат. Но дали наистина са престанали да употребяват продукти със захар, пита Харпър и напомня кои са скритите й източници – хляб, сосове, подправки. Когато захарта бъде изключена напълно от храненето, работата на стомаха се нормализира и стрелката на кантара тръгва надолу, заявява знаменитият треньор и диетолог в интервю за портала Popsugar.

Яжте по 3 пъти на ден

Триразово хранене за тези, които мечтаят да свалят килограми по формулата: 3 приема на храна дневно,  плюс 1 едно междинно хранене. Тук от съществено значение е съставът на приеманата храна. За избавяне от излишните килограми, смята специалистът, всеки прием трябва да включва 40% полезни „бавни“ въглехидрати, 40% протеини и  20% качествени мазнини.

Сервирайте си в чиния

Никога не яжте направо от опаковката или от общо плато е третият професионален съвет на Харпър. Винаги си сервирайте в отделна чиния, за да контролирате обема на това, което смятате да изядете.

Add a Comment