Искате да ви дойде по-рано? 6 съвета как менструалният ви цикъл да започне по-рано!

менструален цикъл

Менструалният период е знак за плодовитост и е подготовка на тялото за раждане на бебе. Макар че е такъв прекрасен дар на природата, понякога е болезнен.

Менструалните спазми могат да бъдат толкова болезнени, че да объркат социалния живот на една жена. Обикновено менструалният цикъл е 25 дни и приблизително започва на една и съща дата всеки месец. Това може да има както положителни, така и отрицателни аспекти. Положително е, че можете да прогнозирате датата на менструалния си период, а отрицателното е, че датата може да противоречи на някои ваши важни ангажименти, които не могат да бъдат избегнати.

За да ви помогнем с това, ние имаме няколко съвета как менструалният ви цикъл да започне по-рано! 

Обикновено менструалният цикъл е 25 дни, но периодите ви варират от 23 до 35 дни. Това е много нормално явление. Трябва да имате представа за датата на Вашия период и модела, който вашето тяло следва в случай на менструален цикъл. Ако имате познания за това, няма да срещнете много проблеми, като следвате съветите, дадени по-долу, как да започнете своя период по-рано. 

Хапчетата за контрол на раждаемостта се считат за много ефективни затова. Това е така, защото те повишават нивата на естроген в тялото на жената, което води до ранен менструален цикъл. Но те трябва да бъдат взети в точното време, за да се получи желания ефект. Можете да се консултирате с Вашия лекар за точното време, в което да вземете тези хапчета.

Опитайте се да се асоциирате с вашите приятели, които имат своите менструални дати, които са удобни и по-рано от вашата дата. Установено е, че на много приятелки им идва по едно и също време. Тази точка може да изглежда много глупава, но действително работи. Причината не е известна, но можете да използвате този прост начин.

Стресът може да доведе до забавяне на менструалния цикъл. Това води до хормонален дисбаланс и цялостно колебание на други функции на тялото. Това пряко засяга менструалния цикъл и води до закъснения. Затова, за да ви дойде по-рано, трябва да сте спокойни и щастливи.

Консумирането на храни, които могат да увеличат топлинната енергия на тялото, може да бъде много полезно в началото на периода. Пикантната храна също може да бъде полезна. Манго, папая, ананас, магданоз и т.н. са някои от естествените начини за предизвикване на менструален цикъл. Но не забравяйте, че е важно да се поддържа здравословна диета.

Чаят от джинджър се счита за много ефективен, тъй като повишава температурата на тялото. Можете също така да го консумирате суров.

Add a Comment