Ново проучване откри ключа към загубата на тегло

сваляне на килограми

Ако сте отчаяни и искате много да отслабнете, но все не ви се получава, то тръгвате да пиете различни добавки, за да отслабнете. Искате бързо да се разделите с много килограми.

Това обаче е грешен подход. Според ново проучване ключът към загуба на тегло и задържането му постоянно е да губите по-малко всяка седмица.

Изследователи от университета „Дрексъл“ в САЩ потвърдиха това, което много от нас отдавна подозираме и знаем: най-добрият начин да отслабнем завинаги е да не отслабваме драстично, а постепенно да намалим калориите.

Така, в дългосрочен план, ще отслабнете трайно. Докато, ако свалите рязко голямо количество от теглото си, то неизменно ще го върнете обратно също толкова бързо, пише английското издание Independent.

За да достигнат до изводите си, изследователите са изследвали 183 затлъстели и с наднормено тегло хора, на възраст 18-65 години (80% от които са били жени) за програми за отслабване за една година. Те използвали заместители на храната, приемали по-малко калории и повишавали нивата на активност.

Установено е, че участниците, които са загубили постоянно теглото си – седмица след седмица, за първите шест седмици от изследването, са загубили повече тегло годишно от тези, които са отслабнали по-бързо.

Според изследователя д-р Емили Фейг: „Стабилното повторяемо поведение, свързано с приема на храна и загуба на тегло в началото на програмата за контрол на теглото, е наистина важно за поддържане на промени в дългосрочен план“.

Затова специалистите съветват – отслабвате по кило на седмица, по го правете в продължение на месеци, за да сте винаги във форма!

Add a Comment