Официално: Хомеопатията не работи!

хомеопатияПазарът на хомеопатични лекарства е огромен. По цял свят хиляди хора се доверяват на хомеопатията. Въпреки че има доста спорове около този вид алтернативна медицина, човечеството намира спасение в нея.

Последните новини около хомеопатията са от Щатите. Правителството на САЩ реши, че ще изисква производителите на такива продукти да гарантират, че ако искат да твърдят, че те са ефективни за лечение, те трябва да предоставят доказателството за това. В противен случай те трябва да посочат, че няма „никакви научни доказателства, че продуктът работи“.

Т.е., американците са категорични, ме хомеопатията не работи, пише още Independent.

„Хомеопатията, която датира от края на 18 век, се основава на схващането, че симптомите на заболяването могат да бъдат лекувани с малки дози от вещества, които произвеждат подобни симптоми“, обясняват от Федералната търговска комисия в САЩ.

По принцип твърденията за хомеопатични продукти не се основават на съвременни научни методи и не се приемат от съвременните медицински специалисти, но хомеопатията все пак има много последователи.

Въпреки това, докладите показват, че хомеопатичните лекарства няма просто да изчезнат от рафтовете на магазините на фармацевтите.

Add a Comment