Диета „Минус 60“: Ако сте над 100 кг и искате да свалите много!

Диетата “Минус 60“

За хората, на които им предстои сваляне на много килограми, диети с продължителност 2 седмици са напълно недостатъчни. Ако целта е драстично отслабване, на първо място е необходимо голямо търпение и постоянство.

Диетата “Минус 60“ е създадена от рускиня, която е имала точно такъв проблем – свалянето на много излишни килограми. Тя е била 120 килограма и е успяла да свали 18 от тях за период от година и половина.

Периодът е много дълъг, но точно това го прави и успешен, защото по този начин човек променя режима си на хранене и начина си на живот. Тъй като за всички здравето е на първо място и при всеки тази диета може да има различни последствия, както и резултати. Както във всяка диета и хранителен режим, и тук има няколко основни и важни правила.

В предобедните часове може да се хапват количества, колкото искаме до обяд /12 часа/. Трябва да се обядва между 13–14 часа. Препоръчва се обядът да включва повече зеленчуци – салати и супи.

Вечерята трябва да е до 18 часа, като тук храната трябва да е варена, задушена и в никакъв случай пържена.

Тук е важна и правилната комбинация между различните продукти. Например плодовете и зеленчуците да се комбинират с млечни продукти, а месните продукти и белтъчините да се хапват самостоятелно.

Списъкът с позволените продукти е доста богат и разнообразен. От плодовете можем да хапваме киви, диня, ананас, авокадо, както и сливи и ябълки, но тях в по-ограничени количества.

В зеленчуците няма ограничения. Варивата не трябва да се съчетават с месо и месни продукти, а да се хапват самостоятелно. От готовите местни продукти на пазара може да се хапват наденички и колбаси, стига обаче те да са варени.

Като цяло е за предпочитане всички месни продукти да са варени, задушени или приготвени без никаква мазнина. Напълно забранени са кожа и сланина. Риба може всякаква да се хапва, стига да не е много солена.

От страна на напитките са позволени както чай, така и кафе, но с условието, че са задължително без захар. Може да се пие вино, прясно изцеден сок /фреш/ и млечни.

За още по-добри резултати може да се прави и гимнастика поне 4-5 пъти седмично. Или поне да се правят по-големи разходки през деня и в свободното време.

Примерното дневно меню трябва да включва кафе или чай плюс плод до 12 часа. За обяд парче пица, зелена салата, рибни продукти или супа. Вечерята може да е яйца, постен гювеч, пилешко на фурна или пък картофена салата.

Add a Comment