Артроскопска хирургия

артроскопска хирургияАртроскопска хирургия е минимално инвазивна хирургична процедура, която се извършва с помощта на артроскоп. Той се вкарва в ставата през малък разрез.

Артроскопска процедура може да се извърши или за да се оцени, или за да се извърши лечение на много ортопедични състояния.

Прилага се при диагностика и лечение на остри и хронични възпалителни заболявания, дегенеративни изменения и травми.

Възможностите на артроскопията позволяват оглед на ставната кухина, аспириране на ставна течност, биопсия на синовиалната мембрана, отстраняването (синовектомия) и възстановяване на ставни лигаменти, менискуси и др., отстраняване на чужди тела, костни фрагменти, хрущялни дискове и др.

Артроскопия е хирургична процедура, при която вътрешната структура на съвместно се изследва за диагностика и / или лечение с помощта на тръба, като гледане инструмент наречен arthroscope. Артроскопия е популяризирана през 1960 и сега е често срещано в света. Обикновено, извършва се от ортопедични хирурзи в амбулаторни условия. Когато се осъществява в амбулаторни условия, пациенти обикновено могат да се завърнат у дома след процедурата.

Артроскопия може да бъде полезен в диагностиката и лечението на много невъзпалителен, възпалителен, и инфекциозни видове артрит, както и различни наранявания в рамките на съвместен.

Add a Comment