Как да изчислите колко вода да пиете!

вода

Строгата диета е най-важното нещо, ако сте диабети. Но наред с храната, която приемате, от важно значение за контролиране и регулиране на болестта, е и водата.

Затова, трябва да знаем и какво количество вода трябва да приемаме ежедневно, за да владеем диабета.

„В действителност пациент с диабет може да пие толкова вода, колкото му се пие. Освен това, пиейки вода, така ще ограничи приема а вредните сокове, пълни с много захар“, категорични са специалистите.

Ново проучване доказва, че пиенето на достатъчно вода, за сметка на други течности като чай, кафе или подсладени и неподсладени напитки, може да помогне на един диабетик да запази нивото на кръвната захар под контрол.

Изследването установило, че болни от диабет, които пият по-малко от половин литър вода на ден, се нуждаят от повече терапевтични и превантивни мерки, за да се запази тяхната кръв захар под контрол.

Ето как да изчислите колко вода да пиете, ако имате диабет!

Лекарите са категорични: по 1 мл. вода на всяка калория, която сте приели. Което означава, че ако сте приели 2000 калории, то трябва да изпиете около 2 литра вода.

Но не бива да прекалявате с водата, ако имате бъбречни проблеми или приемате лекарства, които оказват влияние на уринирането.

Add a Comment