Ето какво ще стане с тялото ви, ако дъвчете повече!

диетаОтслабването е мечта на всяка жена на света. И тайната на намаляването на килограмите търси всяка дама, независимо дали е с наднормено тегло или не.

Освен жените по света, учените също не спират да търсят тайната на редуцирането на килограмите.

Ново изследване открива истината – дъвченето!

Хората, които дъвчат храната си повече, приемат по-малко калории, което може да им помогне да контролират теглото си.

Дъвченето на храна 40 пъти, вместо обичайните 15 пъти – води до приемането на 12% по-малко калории. Това установили учените, провели изследването.

Учените направили проучване като дали типична закуска на 14 млади мъже със затлъстяване, както и на 16 млади мъже с нормално тегло, за да видят дали има разлики в това как те дъвчат храната си.

Изследователите също така разглежда дали дъвченето повече ще доведе до по-малко ядене и дали това ще повлияе върху нивата на кръвната захар на доброволците или на определени хормони, които регулират

Учените намерили връзката между дъвченето на храната и нивата на няколко хормона, които „пращат сигнали до мозъка, когато започваме да ядем и когато спираме да ядем“.

Когато дъвчем повече храната, докато се храним, се „събуждат“ ниските кръвни нива на хормона грелин – хормон, който стимулира апетита, но и по-високите нива на CCK – хормон, който служи за намаляване на апетита.

Приемът на калории при дъвчене около 40 пъти на храната намалява с 12%, което потенциално може да помогне за намаляване на теглото. Така, намалявайки приема на калории, човек губи приблизително 25 килограма за една година.

Add a Comment