Дали знаем необходимото за гръдните импланти, преди да се решим да си ги сложим?

Гръдни импланти

Гръдните импланти, известни още като операция за увеличаване на бюста, е пластична интервенция, която се извършва от пластичен хирург.

Сред някои от тези са подобряване на самочувствието, от естетическа гледна точка, за възстановяване обема на гърдата след голяма загуба на тегло или след бременност, или като оперативна корекция след мастектомия.

Първата стъпка към целия процес е да установите дали процедурата по поставяне на гръдни импланти ще ви предостави резултатите, които търсите.

След като се спрете на даден пластичен хирург, следва да направите консултация с него. На нея ще обсъдите операцията по поставянето на гръдните импланти, различни опции и какво следва.

Как да избера размера на имплантите?

Това е трудно решение, а понякога – доста забавно. Със сигурност ще ви помогне пластичният хирург, който ще ви посъветва с различни размери, подходящи за вас. Но най-добрият начин да се избере идеалния размер е да се опитат различни размери на имплантите.

Видове гръдни импланти

Трябва да направите и друг избор – какъв вид гръден имплант да поставите. Одобрените гръдни импланти биват два вида – пълни със силиконов гел – т. нар. силиконови гръдни импланти или с физиологичен разтвор.

Къде се поставят гръдните импланти?

Има няколко варианти на поставяне на гръдните импланти:

– директно под млечната жлеза – гръдните импланти се поставят между гърдата и мускула. Тази позиция се доближава възможно най-много до естествената структура на гърдата.

– под фасцията на мускула – фасцията е най-повърхностната част на широкия гръден мускул и се намира непосредствено под жлезата.

– под гръдния мускул – мускулът се разделя, така че имплантът е в горната си част под него, а в долната е в субгландуларна позиция.

Add a Comment