Алергиите – какво знаем за тях, а не е вярно!

алергииПролетта е сезонът, когато се обострят алергиите. Дали кихане, задушаване, обилна секреция – няма значение какви ще са симптомите, то алергиите са доста неприятни, по което и време на сезона да ви сполетят.

Лошото е, че хората, които не са имали алергии преди, не могат да се чувства спокойни. Алергията може да започне по всяко време, предупреждават специалистите.

Затова – подгответе се!

Алергиите – какво знаем за тях, а не е вярно!

Пероралните средства са също толкова ефективни, колкото рецептата за контролиране на един запушен нос

Антихистамините могат да помогнат за контрола на някои алергични симптоми, но те имат малък ефект върху облекчаване на един запушен нос или възпаление. Те също така могат да предизвикат сънливост. Алерголозите могат да предпишат по-ефективни противовъзпалителни лекарства, както и да открият източника на страдание, а не само да се опитват да лекуват симптомите.

Спрейовете за нос водят до пристрастяване

Този факт технически не е верен, тъй като спрейовете не могат да доведат до пристрастяване. И все пак, имайте предвид, че ако прекалявате с тях, може да се пристрастите, чисто на психично ниво, за успокоение. Затова – използвайте спрей за алергия не повече от 3 дни.

Имунотерапията изискват много време и е по-скъпа, отколкото вземането на лекарство

Всъщност имунотерапията може да ви спести пари, тъй като намалява общите разходи за медицински грижи при деца с алергичен ринит (сенна хрема) с една трета и предписваните разходите с 16%.

Кръвният тест е най-добрият начин за откриване на алергия

Кожните тестове са по-добрият вариант от кръвните тестове за откриване на алергия. При направените кожни тестове за алергия, кожата от вътрешната страна на ръцете или гърба се третира с малка част от вид алерген. Ако човек е алергичен, мястото ще почервенее и ще се подуе в рамките на 20 минути и обикновено отзвучава след час или два.

Add a Comment