Ако спортувате тези 5 спорта, ще имате ум като бръснач!

 

плуванеАко спортувате тези 5 спорта, ще имате ум като бръснач – мечтата на всеки мъж, нали?

Активният мозък е здравият мозък, който е добре снабден с кислород. Ето и 5 спорта, които трябва да упражнявате, за да се радвате на остър ум.

Плуване

Плуването е спорт, който помага за развиването на издръжливостта и силата на мускулите и сърдечносъдовата система. Благодарение на него може да поддържате здравословно тегло и да се грижите за здравето и функциите на белите дробове и сърцето.

Тенис

Един високоенергиен спорт, който помага да поддържаме телата си в добра форма. Благодарение на него развиваме нашите реакции и интуиция, но също така и координацията. Когато искате да предвидите следващата стъпка на вашите конкуренти, най-добрият начин е да посещавате тренировки по тенис. С тях ще развиете добро аналитично мислене, а всеки следващ ход на съперника ще стане предвидим за вас.

Баскетбол

Защо мислите, че баскетболът е включен в образователните програми в училища и университети? Това е спорт, който осигурява добро натоварване и спомага да изгорите до 750 калории за час игра.

Също така подобрява концентрацията, учи ни да работим в екип, да мислим бързо и да взимаме правилни решения само в рамките на няколко секунди. Ето защо баскетболът е от онези спортове, които са добри за здравето и функциите на мозъка.

Футбол

Футболът е спорт, който подобрява цялостната издръжливост. Също така подобрява мускулния тонус и помага за намаляване на размера на мастната тъкан. Играта на футбол спомага и за повишаване здравината на костите и мускулната тъкан, но също така и усилва всички познавателни процеси.

Бейзбол

От физическа гледна точка, този спорт е идеален за тези, които предпочитат да комбинират средно и високо натоварване. Бейзболът увеличава силата на горните мускули на тялото и краката. Един час игра на бейзбол може да ви помогне да изгорите до 365 калории. Предимствата на този вид спортна дейност за развитието на мозъка са почти същите като при тениса.

Add a Comment